Ghislaine Maxwell huwde in het geheim maar wil niet zeggen met wie

 

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

De socialite en ex-partner van de steenrijke Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein (1953-2019), Ghislaine Maxwell, is volgens aanklagers in het geheim getrouwd en weigert te zeggen met wie. Dit meldde onder meer The New York Post naar aanleiding van de rechtszitting over de 58-jarige Maxwell dinsdag in New York.

LEES OOK. Hoe Ghislaine Maxwell argeloze tienermeisjes naar Epstein lokte: “Door zich voor hen uit te kleden probeerde ze het misbruik te normaliseren”

Maxwell werd op 2 juli aangehouden in een afgelegen landhuis in New Hampshire. Ze weigert volgens aanklagers niet alleen te zeggen met wie ze is getrouwd, maar laat ook niets los over haar vermogen of bezittingen.

Het was volgens aanklagers ook totaal niet duidelijk wie 5 miljoen dollar voor haar voorwaardelijke vrijlating op borgtocht zou betalen. De rechter wees een verzoek tot vrijlating op borg af. De vrouw blijft vastzitten tot het proces in juli volgend jaar begint.

Maxwell verdween volkomen uit beeld, nadat Epstein op 6 juli 2019 weer wegens sekshandel en misbruik van minderjarigen gevangen was gezet. Hij stierf ruim een maand later in dezelfde gevangenis waar Maxwell zit. Ze zou tientallen keren in de VS zijn verhuisd, voordat ze eind vorig jaar onder de naam van een bedrijf het afgelegen landhuis kocht.

Maxwell bestrijdt alle beschuldigingen. Die vloeien voort uit verklaringen van mensen die zeggen in de jaren 1994 - 1997 slachtoffer van Epstein en Maxwell te zijn geweest. Maxwell wordt beschuldigd van verleiding van minderjarigen voor seks, sekshandel met kinderen en meineed.

LEES OOK

Nu in het nieuws