Roger De Vlaeminck vindt het “jammer” dat zelfs Van der Poel en Van Aert hem niet geloofden (en heeft klassiek advies voor Evenepoel)

 

Als Roger De Vlaeminck spreekt, dan zwijgen de mensen. Toch wordt hij niet altijd geloofd en als zelfs Van der Poel en Van Aert zijn voorspelling niet geloven, vindt hij dat jammer. De wielerlegende stond woensdag met een uitgebreid interview in Knack en had daarin ook nog opvallend maar uit zijn mond stilaan klassiek advies voor Remco Evenepoel.

Vincent Van GenechtenBron: Knack

LEES OOK. Wout van Aert over zijn link met Nederland en de naam van zijn toekomstige spruit: “Mathieu? Dat zou fout aanvoelen”

Net als zowat iedereen kijkt De Vlaeminck uit naar de herstart van het wielerseizoen. “Ik kijk het meeste uit naar Wout van Aert”, zegt hij. “Hopelijk komt hij er weer bovenop. Hij heeft geluk dat hij nog kan koersen. Ik voorspelde drie jaar geleden dat hij en Mathieu van der Poel de besten van de wereld zouden worden in de klassiekers, maar wie geloofde mij? Jammer genoeg geloofden Van der Poel en Van Aert het zelf ook niet. Als zij op hun 21e naar de weg waren overgestapt, dan hadden ze nu elk drie klassiekers gewonnen… Het is nooit te vroeg als je goed bent. Nooit!”

Volgens de vijfvoudig Belgisch kampioen veldrijden zijn Van der Poel en Van Aert de grootste talenten in de wielerwereld, mede doordat ze ook nog eens veldrijden. En dus volgt Remco Evenepoel best hun voorbeeld, aldus De Vlaeminck.

“Elke wegrenner zou minstens een veldrit of vijf, zes moeten rijden: het liefst de zware, echte crossen, zoals Zonhoven of Overijse. Perfect om de longen open te zetten. Remco Evenepoel, die nu overal wordt opgehemeld, is een goeie, dat zie je zo. Als hij vooruit wil, dan wordt hij het best veldrijder”, klinkt het. “Crossers zijn veel meer stuurvaardig. Ik ben in mijn hele carrière zo goed als nooit gevallen: geleerd in het veldrijden. De kampioenen van vroeger wisten dat allemaal. Of Evenepoel de Giro wint? In het tijdrijden klopt hij de besten, maar verteert hij de bergen? Evenepoel is zeker niet te jong om te winnen. Je moet goed zijn: zo simpel is het. Je moet Messi zijn, maar dan op een fiets.”

“Remco Evenepoel is een goeie, dat zie je zo. Maar als hij vooruit wil, dan wordt hij het best veldrijder” 

“Remco Evenepoel is een goeie, dat zie je zo. Maar als hij vooruit wil, dan wordt hij het best veldrijder” ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten