Sommelier in 10 stappen, deel 3
Mousserend, likoreus en versterkt: hoe worden deze wijnen gemaakt en op welke temperatuur moeten ze geserveerd worden?
© Shutterstock
De wetgever onderscheidt zes types wijn: wit, rood, rosé, mousserend, likoreus en versterkt. Vandaag komen de laatste drie aan de beurt. Mousserende wijn is bijzonder populair bij ons. Met meer dan tachtig miljoen verkochte flessen vorig jaar zijn we na Litouwen (!) de grootste consument per capita. Likoreuze en versterkte wijnen daarentegen hebben het heel wat moeilijker.
Alain Bloeykens
Beste van Plus
Lees ook
Wat maakt een wijn lekker? Alain Bloeykens gidst je rond in de wereld van wijngaarden en druivensoorten
Welke wijn hoort bij welk gerecht? Alain Bloeykens geeft tips om de juiste fles te vinden
Waarom je wijnflessen uit de buurt van uien moet houden en moet je hem nu rechtop of liggend bewaren?
Alain Bloeykens over de oorsprong en kenmerken van pinot noir, syrah, merlot en cabernet sauvignon