Sterke Youri Tielemans doet goede zaak met Leicester in strijd om Champions League

Foto: AFP

Leicester heeft in de strijd om een Champions League-ticket een goede zaak gedaan. Met een sterke Youri TIelemans op het middenveld klopte het Sheffield United met 2-0, waardoor het voorlopig steviger op de vierde plaats staat.

Zonder hun geblesseerde offensieve middenvelder James Maddison kreeg Tielemans bij Leicester extra veel ruimte om zich uit te leven. De Rode Duivel liet zich gelden met enkele goede diepe ballen. Bijna was hij op die manier ook goed voor een assist, maar Jamie Vardy trapte op de paal. Op dat moment zat de thuisploeg al op rozen tegen Sheffield dankzij een goal van Ayoze Pérez.

Tielemans kreeg, op aangeven van Vardy, zelf ook nog een goede kans maar zag zijn schot afgeblokt. Uiteindelijk was het invaller Demarai Gray die de verdiende 2-0 op het bord trapte. Dennis Praet, die andere Rode Duivel bij Leicester, bleef een hele match op de bank.

Voor Leicester was het nog maar de tweede zege uit zeven wedstrijden na de corona-onderbreking. Sheffield, waar ex-Genkenaar Sander Berge bij de rust vervangen werd, lijkt door de nederlaag naast een ticket voor de Europa League te grijpen.

Door Wim Conings
AANGERADEN