Het barbecueseizoen is volop bezig. Een saté of worstje gaat er natuurlijk altijd in, maar wij hebben enkele recepten verzameld voor als het wat origineler mag zijn.
VLEES
The butcher’s barbecue, met lamscarré
Varkenskarbonade in paprikamarinade
Breydelspek met mosterd en een kaaslaagje
VIS
Tom Yum roodbaars in papillot van bananenblad
Gegrilde inktvis met smashed potatoes, tomatensalade en aioli
Zalm met tandoorimix en gemarineerde komkommer
Scampi met appel, ananas en currymousseline met rijstkroketjes
Gegrilde zalm met een parfum van sinaasappel en Ricard
VEGGIE EN BIJGERECHTEN
Vegan BBQ hamburger met spicy mayo
Thaise salade van gepofte rode biet
Gegrilde jonge prei in een soepje van rode biet en Soju
Maistentakels met zwarte quinoa en chili-knolseldercrème
Rucola met notenolie en vijgenparels
Wrap van geitenkaas en courgette
Aardappelsla met mosterd en dille
Pastasalade met feta en spinazie
Wortels met citroen, amandelen en koriander
Bonen-kervelsalade met mosterd
SAUS
DESSERT
Banaan met chocolade op de BBQ