Mag het eens wat origineler zijn? 45 recepten voor op de barbecue

Het barbecueseizoen is volop bezig. Een saté of worstje gaat er natuurlijk altijd in, maar wij hebben enkele recepten verzameld voor als het wat origineler mag zijn.

VLEES

Runderhart

Gehaktbal

Varkenskroontje op de BBQ

Kwartelfilets op de zoutsteen

Fazant met geuze

The butcher’s barbecue, met lamscarré

Varkenskarbonade in paprikamarinade

Breydelspek met mosterd en een kaaslaagje

Saltimbocca

VIS

Rogvleugel met sauce vierge

Tom Yum roodbaars in papillot van bananenblad

Vispakketjes

Gegrilde inktvis met smashed potatoes, tomatensalade en aioli

Zalm met tandoorimix en gemarineerde komkommer

Scampi met appel, ananas en currymousseline met rijstkroketjes

Gegrilde zalm met een parfum van sinaasappel en Ricard

VEGGIE EN BIJGERECHTEN

Vegan BBQ hamburger met spicy mayo

Bruin brood uit blik

Rodekool met bier

Thaise salade van gepofte rode biet

Gegrilde jonge prei in een soepje van rode biet en Soju

Maistentakels met zwarte quinoa en chili-knolseldercrème

Aardappelbrochette

Rucola met notenolie en vijgenparels

Courgette salade met burrata

4 tomaten salade

Ratatouille

Spaghettipompoen

Wrap van geitenkaas en courgette

Gevulde tomaatjes

Krokante maïsblokjes

Aardappelsla met mosterd en dille

Pastasalade met feta en spinazie

Bruschetta op de barbecue

Avocadosalade

Wortels met citroen, amandelen en koriander

Bonen-kervelsalade met mosterd

SAUS

Snelle salsa

Yoghurtsaus

Home made BBQ-saus

Tomatensalsa

DESSERT

Banaan met chocolade op de BBQ

Marokkaanse pannenkoeken met gewokte bosvruchten

Aardbeienspies met ijs

AANGERADEN