Verhuist Frans toptalent Pierre Latour van AG2R naar Total Direct Energie?

 

 ©  Photo News

Volgens de Franse krant Le Dauphiné is Pierre Latour (26) zinnens om AG2R La Mondiale te verlaten voor Total Direct Energie. De renner laat weten voor de Tour zijn beslissing kenbaar te maken.

Transfers mogen pas vanaf 1 augustus geofficialiseerd worden maar het heeft er alle schijn van dat Latour het ene Franse team inruilt voor het andere. Latour werd in 2018 nog gekroond met de witte trui als beste jongere in de Tour, voor Egan Bernal. Hem wordt dan ook een grote toekomst toegedicht. Die toekomst zou zich dus afspelen van Total Direct Energie, het team van ploegmanager Jean-René Bernaudeau. Die is al enige tijd op zoek naar een klassementsrenner.

Bernaudeau ontkent de interesse niet. “Wij zijn op zoek naar renners die uitblinken in het hooggebergte en Pierre is er daar één van”, aldus de manager in Le Dauphiné. Ook de renner zelf steekt weinig weg. “Ik ben momenteel met meerdere teams in gesprek en Total Direct Energie is er daar één van, net als mijn huidige werkgever AG2R”, beklemtoont hij. “Er is nog niets beslist maar voor de start van de Tour zal ik beslist hebben of ik blijf of van ploeg verander.”

Voor AG2R-manager Vincent Lavenu zijn het spannende tijden. Al heel wat renners verlengden hun contract, waaronder Oliver Naesen, maar zijn twee klassementsrenners, Romain Bardet en Pierre Latour, zijn einde contract. Bardet staat eveneens in de belangstelling van Total Direct Energie maar hij schermt ook met buitenlandse interesse. Vooral het Nederlandse Sunweb zou de Fransman graag over de streep trekken. (gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten