Twee jaar na zijn glansprestatie in ‘Girl’ heeft acteur Victor Polster (18) rol te pakken in thrillerserie op Netflix

In Cannes werd Victor Polster uitgeroepen tot beste acteur van de sectie ‘Un certain regard’. Foto: EPA-EFE

Twee jaar na zijn glansprestatie als transgender balletdanser in de film Girl gaat Victor Polster (18) opnieuw acteren. Hij krijgt een rol in de Netflix-serie The crimson rivers.

Een klein jaar geleden besliste Victor Polster, de revelatie uit de film Girl van Lukas Dhont, zijn filmcarrière ‘on hold’ te zetten. “Ik wil eerst mijn studies afmaken”, zei de toen 17-jarige acteur, die in Girl de rol van Lara speelde, een jongen die ballerina wil worden. Ondertussen heeft Polster zijn studies aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen afgerond en gaat hij zowel dansen als acteren.

Momenteel repeteert Polster volop voor de voorstelling Regards van ‘Les danseurs Belges’. Dat is een dansgezelschap dat in een wisselende bezetting Belgische topdansers samenbrengt. Begin augustus treden ze vier dagen lang op in Lier. “Een week daarna sta ik op de set van het derde seizoen van Les rivières pourpres. Die serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse thrillerauteur Jean-Christophe Grangé. Op basis van zijn boek is al een film gemaakt (met Jean Reno en Vincent Cassel, nvdr.), maar ook twee seizoenen voor televisie waarin twee speurders een reeks moorden oplossen. Ik zal in de eerste twee afleveringen van de nieuwe Netflix-reeks een rol spelen.”

Welke zegt Polster liever niet. “Als ik dat uitleg, geef ik meteen de hele plot weg. Maar het is geen hoofdrol en geen dansrol. Wel een vrij lichamelijke rol. Ik heb als danser mijn lichaam leren gebruiken en ik vind het altijd boeiend via mijn lichaam emoties weer te geven.”

Door Jo De Ruyck
AANGERADEN