Justin Bieber mag Twitter dagvaarden identiteit bekend te maken van vrouwen die hem beschuldigen van aanranding

Bron © De Telegraaf, NU

Justin Bieber mag Twitter dagvaarden identiteit bekend te maken van vrouwen die hem beschuldigen van aanranding Foto: EPA-EFE

Justin Bieber heeft toestemming gekregen om de identiteit te achterhalen van de twee vrouwen die hem beschuldigen van verkrachting. De Canadese zanger stapte eerder deze maand naar de rechter om zijn naam te zuiveren. Hij eist 10 miljoen dollar als schadevergoeding voor de “waanzinnige en verzonnen leugens”.

Twee vrouwen, enkel bekend onder de namen ‘Danielle’ en ‘Kadi’, claimden op Twitter dat Bieber hen heeft aangerand. Na optreden in de Amerikaanse stad Austin in 2014 en na een ontmoeting met fans in New York in 2015. De zanger ontkende de aantijgingen meteen: “Normaal gesproken reageer ik niet op dit soort dingen, omdat ik hier gedurende mijn hele carrière mee te maken heb gehad”, schreef hij, ook op Twitter. “Maar seksueel misbruik is niet iets dat ik me zomaar laat aanpraten.”

En dus stapte de zanger naar de rechter om de vrouwen te vervolgen wegens laster. Vrijdag won hij de eerste ronde in de rechtszaak. Dit betekent dat de zanger Twitter mag dagvaarden om de identiteit van de vrouwen bekend te maken. “We willen ontdekken wie er achter deze twee accounts zit. Het kan dezelfde persoon zijn”, aldus Evan N. Spiegel, de advocaat van de zanger.

LEES OOK. De stunt die Justin Bieber uit de schaduw trok en hem zelfs Beyoncé deed passeren: “Ik denk dat ik er weer klaar voor ben” (+)

Bieber claimt dat de beschuldigingen “waanzinnige en verzonnen leugens” zijn en claimt dat hij “onweerlegbaar bewijs” heeft om dat te bewijzen. “Deze vrouwen spannen op frauduleuze wijze samen in hun jacht op aandacht en beroemdheid, door kwaadaardige, verachtelijke en duidelijke foutieve, verzonnen en lasterlijke beschuldigingen op sociale media te plaatsen”, klinkt het. “Het is overduidelijk dat deze twee individuen munt proberen te slaan uit het klimaat van angst dat momenteel heerst in de entertainmentindustrie.”

Door evdg
AANGERADEN