Arjen Robben ontbreekt op eerste training FC Groningen

Enkele weken geleden werd Robben nog voorgesteld als nieuwe aanwinst van Groningen. ©  EPA-EFE

Arjen Robben ontbreekt maandag bij de eerste groepstraining van FC Groningen. De club besloot na het afnemen van fysieke testen op zaterdag dat de nieuwe aanwinst nog niet klaar is voor de sessie, die live te volgen is op internet. “De club wil geen enkel risico met hem nemen”, meldde FC Groningen op de clubwebsite.

Bron: BELGA

Robben reageerde zelf ook teleurgesteld. “Ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep. De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen. Ik had me graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining. Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel.”

Robben maakte bijna drie weken geleden bekend dat hij werkt aan een rentree. De 36-jarige Groninger zwaaide vorig jaar af na tien seizoenen bij Bayern München en ging met ‘voetbalpensioen’. Op verzoek van FC Groningen keert Robben nu terug bij z’n jeugdliefde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten