Opmerkelijk: Nigel Pearson (ex-OHL) op twee matchen van het einde ontslagen bij Premier League-club Watford

Foto: AFP

Het is nog niet officieel, maar de Britse pers is zeker: Nigel Pearson is ontslagen bij Premier League-club Watford. De ex-trainer van Oud-Heverlee Leuven werd eerder op het seizoen aangesteld om Watford in de Engelse topklasse te houden, nam een vliegende start maar werd nu twee (!) matchen voor het einde van de competitie de laan uitgestuurd.

Van geen succes in de Belgische tweede klasse naar de Premier League, het was een opvallende move voor Pearson. Die leek bij het begin goed uit te draaien. Na zijn aanstelling op 9 december verloor hij nog wel zijn eerste partij met 2-0 tegen Liverpool, nadien pakte Pearson een straffe 14 op 18. Zo loodste hij Watford naar veiligere oorden, maar het degradatiegevaar zou zijn ploeg blijven achtervolgen.

De laatste weken boekten The Hornets ook nog driepunters tegen concurrenten Norwich en Newcastle. Het mocht niet baten, want zaterdag verloor Watford met 3-1 verrassend van West Ham United, eveneens een degradatiekandidaat. Genoeg voor de wispelturige ploeg om hem op de keien te zetten, melden onder meer Daily Mail en Sky Sports. Watford heeft nog drie punten voorsprong op Bournemouth en Aston Villa, die in de gevarenzone staan maar zich in de komende twee wedstrijden dus nog over Watford kunnen hijsen. Het probleem voor Watford zit echter in het programma: Manchester City en Arsenal zijn de laatste twee tegenstanders van dit seizoen. Een zware opgave dus, die Pearson alvast niet meer hoeft aan te gaan.

Voor de Hornets is het al het derde ontslag van een trainer dit seizoen. Eerder werden ook Quique Flors en Javi Garcia de laan uitgestuurd.

Door Laurens Van Heuverswijn, rahe
AANGERADEN