William Clarke en Lauren Stephens winnen slotrit virtuele Ronde van Frankrijk

Bron © BELGA

William Clarke (Trek-Segafredo) heeft zondag de zesde en laatste rit in de virtuele Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Australiër haalde het na 42,8 kilometer, met aankomst zoals in de echte Tour op de Parijse Champs-Elysées, in een sprint voor de Italiaan Filippo Ganna (Ineos) en de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons (NTT Pro Cycling). Gijs Van Hoecke (CCC) eindigde als tiende.

Bij de vrouwen pakte de Amerikaanse Lauren Stephens (Team TIBCO-SVB) de bloemen. De Britse April Tacey (Drops Cycling) en Canadese Georgia Simmerling (Team Twenty-Twenty) maakten het podium vol. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) finishte als tiende.

In het klassement, dat alleen voor ploegen wordt opgesteld, gaat NTT met eindwinst aan de haal bij de mannen. Bij de vrouwen wint Team TIBCO-SVB van Stephens.

De virtuele editie van de Ronde van Frankrijk bestond in totaal uit zes etappes, die de voorbije maand juli gespreid waren over drie weekends. De virtuele ritten duurden ongeveer een uur. Tourorganisator ASO creëerde samen met het online trainings- en raceplatform Zwift een allereerste virtuele Ronde van Frankrijk. De opbrengsten gaan naar vijf goede doelen.

De echte Ronde van Frankrijk, uitgesteld omwille van de COVID-19-pandemie, begint op 29 augustus in Nice.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN