Air Colombia aangekomen in Madrid: toprenners en Genk-aanwinst hebben eindelijk Europa bereikt

Nairo Quintana bij aankomst aan de luchthaven. 

Nairo Quintana bij aankomst aan de luchthaven. ©  EPA-EFE

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar de Colombiaanse profwielrenners zijn maandagochtend eindelijk geland in Madrid. Zondagavond tekenden onder meer Nairo Quintana en Egan Bernal present op de luchthaven van Bogota, waar de vlieger met bestemming Europa klaarstond. Ook Daniel Muñoz, een Colombiaanse verdediger die werd aangetrokken door KRC Genk, mocht boarden.

rahe, hc, hbvl

LEES OOK. Egan Bernal rookt de vredespijp net voor vertrek naar Europa: “Indien nodig ben ik bereid om Thomas en Froome te helpen”

Ook Daniel Muñoz, kersvers Genk-speler, heeft een plaats op de vlucht van de Boeing 787 Dreamliner met een speciaal ventilatiesysteem, dat de lucht om de paar minuten ververst en zo bacteriën en virussen met bijna 100 procent efficiëntie doodt. Aan boord zijn in totaal 120 (geen 190, zoals oorspronkelijk voorzien) atleten, technici, monteurs en masseurs. Zij testten de afgelopen dagen allemaal negatief op corona.

Zijn niet aan boord wegens niet negatief: een judoka, een zwemmer en een loper. Zij werden dan ook geweigerd op de vlucht. Anthony Zombrano, een 400 meter-loper, kon eveneens niet mee omdat hij het resultaat van zijn test niet tijdig kreeg.

Naast de minister van Sport, Ernesto Lucen, zou ook de president van de Colombiaanse republiek, Iván Duque, aanwezig geweest zijn in de luchthaven om zijn landgenoten fier uit te zwaaien.

Ieder gaat nu zijn eigen weg

Omstreeks 9u landde het vliegtuig in de Spaanse hoofdstad. Vanuit Madrid gaan alle sporters hun eigen weg. Egan Bernal zal zich in Andorra voorbereiden op de verdediging van zijn eindzege in de Tour, die op 29 augustus start in Nice. Broers Nairo en Dayer Quintana zullen zich in Frankrijk klaarstomen voor La Grande Boucle. Andere grote namen aan boord van het vliegtuig waren wielrenners Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran, Fernando Gaviria en Alvaro Hodeg.

Volgens diverse bronnen moeten alle sporters behalve de wielrenners, die een uitzondering kregen omdat ze een coronatest ondergingen net voor de afreis, bij aankomst veertien dagen in quarantaine.

LEES OOK

Nu in het nieuws