Borusia Dortmund tast diep in de buidel voor Engels toptalent Jude Bellingham (17)

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Borussia Dortmund neemt de 17-jarige Engelsman Jude Bellingham over van Birmingham City. De club van Rode Duivels Axel Witsel, Thorgan Hazard en (nieuwkomer) Thomas Meunier betaalt volgens Sky Sports 25 miljoen pond (27,5 miljoen euro) voor het toptalent, een bedrag dat met bonussen nog kan oplopen.

Bellingham, een centrale middenvelder, speelde afgelopen seizoen 43 wedstrijden voor Birmingham City, een staartploeg uit de Championship. Hij was er in de competitie goed voor vier doelpunten en drie assists.

“Jude Bellingham heeft een enorm potentieel dat we samen met hem de komende jaren verder willen ontwikkelen”, zegt de sportief directeur van Dortmund Michael Zorc, die ook de sterke mentaliteit van de jonge Engelsman looft. “We zien in hem een onmiddellijke versterking voor onze profkern, maar zullen hem natuurlijk ook de tijd gunnen om zich aan te passen aan het hogere niveau.”

Bellingham ondertekende een “langdurig contract” bij de Duitse vicekampioen. Het zou gaan om een verbintenis voor vijf seizoenen. Hij zal er 3 miljoen euro per jaar verdienen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent