‘Adieu in Destelbergen’ wordt collectieve herdenking

Rouwen in coronatijd © Kerk en Leven

Destelbergen -

De coronacrisis is nog niet voorbij. In de veranderde wereld hebben honderden mensen ondertussen op een vreemde manier voorgoed afscheid moeten nemen van geliefden. De gemeente organiseert in het najaar daarvoor een collectief rouwmoment met ‘Adieu in Destelbergen.’

“Eind september of begin oktober organiseren we een bezinningsmoment voor familieleden en vrienden van overledenen in onze gemeente in de coronaperiode. Wij koppelen muziek met poëzie en zullen ook onze nieuwe dorpsdichter Nicole Ledegen bij dit initiatief betrekken”, stelt burgemeester Elsie Sierens (Open VLD).

“Afscheidsplechtigheden in deze barre tijden zijn allesbehalve evident, ik verloor zelfeen goede vriendin de voorbije maanden. De plechtigheid en het niet kunnen delen van verdriet en troost kwamen hard binnen”, klinkt het bij de burgemeester. “Wij willen er daarom een warm moment van maken. De cultuurdienst is volop bezig met de uitwerking van het initiatief.”

Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag is er morgen in heel het land om 10 uur overigens drie minuten stilte uit respect voor alle coronaslachtoffers van de voorbije maanden.

 ghl

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt