Ontwerper Dries Van Noten voor twee belangrijke modeprijzen genomineerd

De Belgische ontwerper Dries Van Noten komt twee keer in aanmerking om een prijs te winnen op de CFDA-awards, die dit jaar virtueel worden uitgereikt. De show van de Council of Fashion Designers of America staat ook bekend als de “Oscars van de modewereld”.

vwh

De namen van de genomineerden staan te blinken op de site van de Council of Fashion Designers of America. Onze landgenoot maakt kans op twee prijzen, namelijk in de categorieën ‘Global Men’s Designer of the Year’ en ‘Global Women’s Designer of the Year’.

Dries Van Noten neemt het in de categorie van de beste mannenmode van het jaar op tegen andere grote namen uit de modewereld. Onder andere Jonathan Anderson (Loewe), Kim Jones (Dior) en Virgil Abloh (Louis Vuitton) maken kans op de prijs. In de categorie van de beste vrouwenmode van het jaar neemt hij het op tegen onder andere Daniel Lee (Bottega Veneta), Miuccia Prada (Prada) en Rick Owens.

Of Van Noten wint, valt af te wachten tot op 14 september. Dan begint de New Yorkse modeweek en zal de organisatie de winnende ontwerpers online aankondigen. De traditionele awardshow, waar gewoonlijk veel wereldsterren naartoe komen, kan wegens de coronacrisis niet doorgaan.

Aangeboden door onze partners