Koningin Mathilde kiest klassiek op onze nationale feestdag, Belgische prinsessen snuisteren in elkaars kleerkast

 © Wim De Handschutter

Op dinsdag 21 juli, de Belgische nationale feestdag, is onze koninklijke familie naar de St-Michiels en St-Goedelekathedraal in Brussel afgezakt om het Te Deum bij te wonen. Koningin Mathilde koos trouw voor haar favoriete modehuis Natan, kroonprinses Elisabeth leende juwelen van mama.

vwhBron: Twitter, Modekonignin Mathilde

Voor deze bijzondere nationale feestdag in volle coronacrisis koos de vorstin voor een jurk van Natan, die ze op 8 mei al aantrok. Het gaat om een klassiek A-lijn model met barokke print. Kroonprinses Elisabeth ging voor de gelegenheid ook shoppen bij het modehuis, althans dat schrijft de website Modekoningin Mathilde. De stof van haar zijden jurk lijkt immers op een van de prints uit zijn collectie.

De kroonprinses combineerde de jurk met nude pumps en een diadeem, hét haaraccessoire van het moment. Voor het accessoire ging ze net als haar mama langs bij hoedenmaakster Fabienne Delvigne. Naar bijpassende gouden oorbellen moest ze niet lang zoeken: die vond ze in de collectie van mama Mathilde.

En ook prinses Eléonore (12) snuisterde in de dressing van het paleis. Ze pikte er een roze jurk van de Belgische ontwerpster Marie-Leonie Stock uit. Deze zagen we ook op de nationale feestdag in 2015, want toen droeg kroonprinses Elisabeth ze zelf.

Kroonprinses Elisabeth op 21 juli in 2015, prinses Eléonore op 21 juli 2020 

De dag van de koninklijke familie wordt verdergezet met een ceremonie als eerbetoon aan de helden van de coronacrisis en ter nagedachtenis van het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Deze vindt plaats op het Brusselse Paleizenplein. Koningin Mathilde droeg hiervoor een andere outfit. Haar witte jurk met oranje en roze bloemen én mondmasker zijn van Dries Van Noten, die kans maakt op twee belangrijke modeprijzen.

Kroonprinses Elisabeth veranderde vaan oorbellen: gouden cirkelvormige sieraden, eveneens uit de collectie van haar moeder. Prinses Astrid droeg zonder twijfel de meest opvallende outfit van de dag. Zij koos voor een jurk met verticale zwarte en witte strepen en gaf de look een zonnige toets met een paar knalgele schoenen en clutch in dezelfde tint. Prins Laurent had een wandelstok mee als accessoire wegens rugproblemen.

 ©  BELGA

 ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten