Team Ineos ondergaat naamsverandering en zal vanaf de Tour INEOS Grenadiers heten

Foto: Photo News

Zoek in de Tour niet naar de klimtrein van Team Ineos te zoeken, maar wel naar de klimterreinwagen van Ineos Grenadier. Eigenaar Jim Ratcliffe wil met die naamsverandering de Tour gebruiken om de Grenadier te promoten. Hij diende bij de UCI een verzoek in voor een naamsverandering en de UCI keurde die aanvraag goed.

De Grenadier is de terreinwagen die momenteel wordt ontwikkeld door Ineos Automotive, een dochteronderneming van de hoofdsponsor. Deze tak van Ineos werd opgericht enkele maanden nadat de laatste Land Rover Defender van de band rolde. Ratcliffe, een notoir autoliefhebber, wilde de legendarische terreinwagen boven water houden en richtte hiervoor Ineos Automotive op. Een nieuwe terreinwagen wordt ontwikkeld en zal in 2021 als Grenadier op de markt komen.

Ineos ziet de Tour de France als het perfecte forum om de Grenadier te promoten, voordat deze volgend jaar op de markt komt. De officiële voorstelling van de nieuwe teamnaam en bijhoordende tenues volgt in de week voor aanvang van de Tour. Naar verluidt zouden Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas tijdens de Tour in een veelal blauwe outfit rondrijden.

Team Ineos ondergaat naamsverandering en zal vanaf de Tour INEOS Grenadiers heten
Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent