Slack beticht Microsoft van concurrentievervalsing

Bron © BELGA

Foto: AFP

De zakelijke berichtendienst Slack heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend over vermeende concurrentievervalsing door Microsoft. Dat laatste bedrijf bundelt zijn programma Teams, vooral gebruikt voor videovergaderingen, automatisch met het veel gebruikte kantoorsoftwarepakket Office 365. Daardoor worden aanbieders van vergelijkbare producten buitenspel gezet, betoogt Slack.

Teams bestaat naast software voor videovergaderingen uit chatdiensten en hulpmiddelen waarmee collega’s op afstand van elkaar kunnen samenwerken. Slack biedt eenzelfde soort pakket aan diensten aan. Doordat de coronapandemie mensen wereldwijd dwong tot thuiswerken, namen dergelijke diensten de afgelopen weken een hoge vlucht.

Slack vindt dat Microsoft zijn Teams nu ongevraagd opdringt aan miljoenen klanten die al Office gebruiken. Dit is nog altijd een dominant softwarepakket voor tekstverwerkers, presentaties en zakelijke e-mail. Daarmee zou Microsoft Europese mededingingsregels overtreden.

Ook in de Verenigde Staten is Slack met de autoriteiten in gesprek over het gedrag van Microsoft, liet de berichtendienst weten. Het bedrijf sluit niet uit dat in nog meer landen klachten zullen worden ingediend.

AANGERADEN