West Ham ook volgend jaar in de Premier League, Man United heeft nog een punt nodig voor de Champions League

Foto: AP

West Ham heeft zich woensdagavond verzekerd van het behoud in de Premier League na een 1-1-gelijkspel op het veld van Manchester United. De Red Devils spelen komende zondag op het veld van Leicester City voor een plek in de Champions League.

West Ham kwam op slag van rust op voorsprong nadat Michail Antonio een strafschop - na handsbal van Pogba - koelbloedig omzette. Manchester United kwam snel na de pauze langszij dankzij het zeventiende doelpunt van Mason Greenwood.

United-keeper David de Gea lag de voorbije weken flink onder vuur na enkele blunders, maar hield dankzij een knappe reflex het gelijkspel toch op het bord. Een belangrijk punt voor Manchester United dat als derde in de stand de slotspeeldag van komende zondag ingaat. Daar zal het nog een puntje moeten meegraaien op het veld van Leicester City - vijfde met één punt minder dan Man United - om zeker te zijn van een plek in de top-vier en bijhorende kwalificatie voor de Champions League.

West Ham is dankzij het gelijkspel definitief gered. Het staat nu vijftiende en heeft voor de slotspeeldag een bonus van vier punten op de degradatieplaatsen.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN