‘Huizenjagers’ moet op zoek naar vakantiewoning voor ‘Blind gekocht’-interieurarchitect Bart Appeltans

Foto: SBS

Gewoonlijk houdt hij zich bezig met het inrichten van andermans woonst, maar nu is interieurarchitect Bart Appeltans (37) – bekend uit Blind gekocht – zelf op zoek naar een vakantiehuis. Drie makelaars mogen zich binnenkort over zijn dossier buigen in het nieuwe Huizenjagers: vakantiehuizen.

Het wordt al meteen een moeilijke opdracht, de eerste aflevering van Huizenjagers: vakantiehuizen op 3 augustus. Daarin duikt interieurarchitect Bart Appeltans (37) op. De man die doorgaans andere mensen helpt hun huizen op te knappen, heeft voor één keer zelf hulp nodig. Hij en zijn vriend Dennis zijn op zoek naar een leuke vakantiewoning in de Ardennen. Een huis dat Bart volledig naar zijn eigen smaak kan inrichten. Daar hebben ze 150.000 euro voor over. En dus gaan drie makelaars op huizenjacht.

In dit seizoen van Huizenjagers doorkruisen achttien makelaars zes weken lang het land, op zoek naar de mooiste staycationpareltjes. Een chalet in de Ardennen, een woonboot, een tiny house aan de kust of zelfs een containerwoning. Wie op het einde van de week de meeste punten krijgt van de kandidaat-kopers, sleept de Huizenjagers-trofee in de wacht.

De grootste verandering: het bekende busje blijft even op stal. Om de coronamaatregelen te respecteren, verplaatsen de makelaars zich met een gepersonaliseerde mobilhome. Zo kunnen ze, op gezonde afstand van elkaar, ook alle huisbezoeken live volgen. En waar de mobilhome niet geraakt, gaan de makelaars met de fiets verder naar hun pand. Waar een wil is, is tenslotte een weg.

‘Huizenjagers: vakantiehuizen’ vanaf maandag 3 augustus op Vier

Door Wout Desmytere
AANGERADEN