Will Tura ziet zijn standbeeld en verjaardagsfeest in rook opgaan door de slechte coronacijfers

Op zijn standbeeld moet hij nog even wachten, maar ’s avonds krijgt Will Tura op zijn tachtigste verjaardag wel een speciaal aan hem gewijde uitzending te zien, gepresenteerd door zijn schoonzoon Luk Alloo. 

Op zijn standbeeld moet hij nog even wachten, maar ’s avonds krijgt Will Tura op zijn tachtigste verjaardag wel een speciaal aan hem gewijde uitzending te zien, gepresenteerd door zijn schoonzoon Luk Alloo. ©  VTM

Een standbeeld en een groot verjaardagsfeest , dat zou Will Tura cadeau krijgen op zijn tachtigste verjaardag. Maar het stijgend aantal coronabesmettingen in Vlaanderen zet een domper op de feestvreugde. Het verjaardagsfestijn op de Grote Markt van Veurne, Tura’s geboortestad, wordt uitgesteld naar een latere datum.

Wout Desmytere

Dat de keizer van het Vlaamse lied op zondag 2 augustus 80 jaar wordt, is televisie- en radiomakers niet ontgaan. Om te beginnen plant Radio 2-presentatrice Christel Van Dyck van 10 tot 13 uur een speciale uitzending. In Tura 80 blikt ze samen met Will Tura terug op zijn leven en werk. Na de uitzending zouden ze samen naar diens geboortestad trekken. Daar zou zijn eigen standbeeld onthuld worden en zou er een groot verjaardagsfeest gevierd worden op de Grote Markt.

Helaas, het lot besliste er anders over. Omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen in Vlaanderen worden de onthulling van het beeld en het verjaardagsfeest uitgesteld naar een latere datum. Maar wees gerust, Tura’s tachtigste verjaardag zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De Tura 80-uitzending op Radio 2 gaat gewoon nog drie uur langer door, tot 16 uur ’s middags. Met gelukwensen van bekende en minder bekende fans en unieke muziek- en archieffragmenten.

De grote Will Tura-show

Ook op tv wordt het ’s avonds de grote Will Tura-show. Eén zendt om 21.05 uur Hoop doet leven uit, de documentaire die Dominique Deruddere twee jaar geleden over de zanger maakte. Op VTM start om 20.30 80 jaar Will Tura, waarin de zanger geïnterviewd wordt door zijn schoonzoon Luk Alloo. Die vormt immers een koppel met zijn dochter Sandy Blanckaert.

Alloo zal samen met zijn schoonvader terugblikken op diens carrière en praat hij met tal van z’n bekende vrienden. Onder andere Koen Wauters, Paul Jambers, Ingeborg, Luc Appermont, Urbanus, Ben Crabbé en Patrick Lefevere zullen te gast zijn. Ook Wills eigen huisband is van de partij, om voor een streepje muziek te zorgen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook