Remco Evenepoel mag gooi doen naar het roze op Sicilië: Giro bevestigt startplaats openingstijdrit

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De 103e Ronde van Italië begint op 3 oktober met een individuele tijdrit over 16 kilometer van Monreale naar Palermo. Organisator RCS Sport maakte vrijdag bekend dat Sicilië voor de negende maal de Grande Partenza ontvangt.

In de tweede rit trekt het peloton over 150 kilometer van Alcamo naar Agrigento. De eerste aankomst bergop van de komende Giro is voorzien in de derde etappe. De streep ligt na 150 kilometer op de Etna, op een hoogte van 1.775 meter. Op 6 oktober staat de laatste etappe in Sicilië op het programma, een 138 kilometer lange rit voor sprinters tussen Catania en Villafranca Tirrena. Daarna trekt het peloton naar het vasteland.

De Giro, die oorspronkelijk op 9 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest van start zou gaan, staat op de door de coronacrisis verstoorde wielerkalender gepland van 3 tot en met 25 oktober. De Ronde van Italië overlapt zo deels met de Vuelta (20/10-8/11). Tijdens de Giro staan ook onder meer Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober), de Ronde van Vlaanderen (18/10) en Parijs-Roubaix (25/10) op het programma.

Remco Evenepoel mag gooi doen naar het roze op Sicilië: Giro bevestigt startplaats openingstijdrit
In totaal zullen de renners vier etappes op het eiland afwerken Foto: RCS Sport
Door Joost Marynissen
AANGERADEN
Meest recent