Evi Hanssen ondergaat digitale detoxkuur

Foto: Jeroen Hanselaer 2020

Evi Hanssen (41) moet het enkele dagen zonder haar kersverse verloofde stellen. De Vlaamse presentatrice vertoeft opnieuw voor televisiewerk bij onze noorderburen. In het noorden van Nederland ondergaat ze een digitale detox.

Voor haar televisieprogramma’s is Evi Hanssen de laatste tijd steeds vaker buitenshuis te vinden. Terwijl we in Vlaanderen haar zeiltrip van Lanzarote naar Guadeloupe kunnen volgen in Over de oceaan, is ze alweer begonnen aan een nieuw seizoen van 3 op reis. Dat avontuurlijke reisprogramma van de Nederlandse publieke omroep valt te vergelijken met het voormalige Vlaanderen vakantieland van Eén.

Hanssen vertoeft momenteel in het noorden van Nederland, op het Waddeneiland Texel. Het opzet van de reportage is een hele week door Nederland te reizen zonder enige vorm van internet en social media. Kortom: een digitale detoxkuur. Woensdag moeten de opnames afgerond zijn.

3 op reis bracht Hanssen al op vele plekken in Europa, maar sinds 2019 vaart het programma een groene koers waarbij duurzaam reizen wordt aangemoedigd. Zo worden enkel bestemmingen in of rond Nederland die je zonder vliegtuig kan bereiken uitgelicht. Ook wordt alle CO2-uitstoot gecompenseerd en de lokale economie gesteund door bijvoorbeeld te overnachten bij gastgezinnen. Hanssens reportage zit in het nieuwe seizoen van 3 op reis, dat vanaf eind augustus elke zondagavond in primetime op NPO3 te zien is.

Door Tom Vets