Jan Vertonghen krijgt nul minuten speeltijd in allerlaatste wedstrijd met Tottenham: “Spijtig dat hij de club moet verlaten”

Foto: REUTERS

Jan Vertonghen speelde zondag zijn allerlaatste wedstrijd voor Tottenham. Morgen loopt zijn contract namelijk af bij de club waarvoor hij de voorbije acht seizoenen actief was. Maar een basisplaats op de slotspeeldag van de Premier League zat er niet in. Zelfs geen invalbeurt...

De Spurs trokken voor hun laatste wedstrijd van het seizoen naar Selhurst Park voor een confrontatie met het Crystal Palace van Christian Benteke, hoewel die niet in de selectie zat. De Eagles waren al zeker van het behoud, Tottenham moest nog vol aan de bak voor een Europa League-ticket.

Vertonghen had waarschijnlijk dolgraag op het veld gestaan, maar moet het dus doen met een plek op de bank. Alweer. Sinds de herstart stond de Rode Duivel slechts één keer in de basis van José Mourinho, begin juli tegen Bournemouth. Sindsdien speelde hij slechts één minuut.

“Spijtig”

De fans van Tottenham hoopten dat ze Vertonghen nog één keer aan het werk kunnen zien alvorens hij deze zomer andere oorden opzoekt na meer dan 300 optredens voor de club, maar zover liet Mourinho het niet komen. Hij hield onze landgenoot in het 1-1-gelijkspel de hele wedstrijd op de bank. Vertonghen sluit zijn carrière bij de Spurs zo af met 315 optredens, 14 goals en 7 assists. Gelukkig wipte hij met zijn ploeg in laatste instantie naar een ticket voor de Europa League.

“Spijtig dat deze twee geweldige kerels de club gaan verlaten”, aldus ploegmaat Toby Alderweireld op zijn sociale media over Vertonghen en doelman Michel Vorm. “Het zijn fantastische spelers maar nog betere mensen. We hebben ontelbare momenten gedeeld die ik nooit zal vergeten. Alle succes met jullie volgende stap. We houden contact!”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN