Gert en James varen begin september weer uit: “De coronaversie was een succes, maar nu mag het weer over gewone dingen gaan”

Heropflakkering van het virus of niet, Gert Verhulst (52) en James Cooke (35) staan te springen om weer aan boord te gaan van de Evanna. Het duo start begin september aan hun achtste seizoen van ‘Gert late night’, en wil dat in “zo normaal mogelijke omstandigheden” doen. “De coronaversie was een succes, maar nu mag het weer over gewone dingen gaan.”

Sinds de Evanna eind mei aanmeerde voor haar zomerstop, is het kalm geweest voor Gert Verhulst en James Cooke. Verhulst zag zijn afscheidsshows met Samson vooruitgeschoven, Cooke stelde zijn huwelijk met partner Dorian – dat in augustus had moeten plaatsvinden – een jaartje uit. Enkel kokkin Annie (74) haalde baat uit de lockdown: zij schreef haar eerste kookboek, Doe maar gewoon, dat in oktober in de rekken ligt.

Maar genoeg met de duimen gedraaid, denken Verhulst en Cooke. De twee presentatoren bereiden met hun team het achtste seizoen van Gert late night voor. “Na de zomer gaan we sowieso weer op antenne”, zegt Vier-woordvoerder Lies Maesschalck. “Of we dat volgens de oude formule doen, of opnieuw in een aangepaste versie zoals vorig seizoen, zullen we midden augustus beslissen.”

Best bekeken seizoen

De corona-editie van afgelopen lente zag er behoorlijk anders uit. Iedere dag stapte een ander paar gasten op de Evanna, en niemand bleef slapen. Ook Verhulst en Cooke niet. Bovendien moesten veel interviews en Cookes format Bedgeheimen via videoverbinding gebeuren. “We hopen in het nieuwe seizoen weer op de normale manier te werken”, zegt Maesschalck. “Gert die ’s ochtends met zijn gasten ontbijt, James die weer wat reality in het programma steekt … Maar dat is nu nog koffiedik kijken. Lukt dat niet, dan panikeren we niet. We hebben vertrouwen getankt uit die coronaversie. Het was even aanpassen, maar de kinderziektes waren snel verholpen. En de kijkcijfers zeggen genoeg: het was ons best bekeken seizoen ooit.”

Sowieso houdt de productieploeg straks vast aan de geldende voorzorgsmaatregelen. Zo werkt het merendeel van de redactie thuis. Ook wordt er voor iedere aflevering goed overlegd met de gasten. “We kunnen niet om de situatie heen, maar bij ons mag het ook weer over gewone dingen gaan”, aldus Maesschalck.

Voorlopig staat Gert late night opnieuw gepland vanaf begin september. Na afloop van het nieuwe seizoen gaat bij Vier De slimste mens ter wereld van start.

Door Dennis Van Goethem
Meest recent