Sommelier in 10 stappen, deel 5
Wat maakt een Chardonnay nu zo anders dan een Sauvignon blanc? De impact van de druif op je wijn
Waarom smaakt die witte bordeauxwijn net anders dan die witte bourgogne? Om tal van redenen. De regio, de bodem, het klimaat, het vinificatieproces, de ervaring van de wijnbouwer, enz. Maar één van de belangrijkste factoren is ongetwijfeld de druif. En dat ruik je en proef je. En net dat maakt wijn zo boeiend en zo divers. Daarom deze week: vier populaire witte variëteiten. Niet de meest aangeplante ter wereld maar wél vier druiven waar elke wijnliefhebber geregeld mee geconfronteerd wordt. Waar maken ze het mooie weer en wat zijn hun kenmerken?
Alain Bloeykens
Beste van Plus
Lees ook
Wat maakt een wijn lekker? Alain Bloeykens gidst je rond in de wereld van wijngaarden en druivensoorten
Welke wijn hoort bij welk gerecht? Alain Bloeykens geeft tips om de juiste fles te vinden
Waarom je wijnflessen uit de buurt van uien moet houden en moet je hem nu rechtop of liggend bewaren?
Alain Bloeykens over de oorsprong en kenmerken van pinot noir, syrah, merlot en cabernet sauvignon