Conner Rousseau verdwijnt van Instagram

SP.A-voorzitter Conner Rousseau laat Instagram even voor wat het is om zich te concentreren op de regeringsonderhandelingen. Foto: BELGA

SP.A-voorzitter Conner Rousseau is voorlopig niet meer terug te vinden op Instagram. ‘King Connah’ geldt als de meest actieve politicus op dat sociaal medium, maar hult zich sinds de heisa over zijn aanwezigheid op het huwelijksfeest van zijn broer, afgelopen weekend in Zuid-Frankrijk, in stilzwijgen.

Het enige nieuws daarover kwam trouwens van zijn advocaten. Die stelden de website ‘tScheldt in gebreke vanwege drie artikels over Rousseau en het trouwfeest. Volgens SP.A zijn daarbij de portretrechten geschonden. “Bovendien gaat deze schending gepaard met verspreiding van lasterlijke en incorrecte informatie.” ‘tScheldt heeft ondertussen de beelden en de artikels verwijderd. “Een rechtszaak zou ons de komende jaren 10.000 euro aan advocaten kosten en op de werking van de website wegen”, aldus de website.

Bij SP.A wilde men maandag niet meer terugkomen op de zaak. Rousseau zelf verdween maandag zelfs van Instagram. Niet voor altijd zo blijkt, “wel om zich beter te kunnen toeleggen op de regeringsonderhandelingen. Dit was al eerder gepland.”

Door hca, blg
AANGERADEN