Kobe Ilsen openhartig over inbraak tijdens vakantie: “Je bent nooit veilig, al woon je twee of drie hoog”

Bron © Dag Allemaal

Foto: Kris Van Exel

Kobe Ilsen is het slachtoffer geworden van een inbraak terwijl hij op reis was. Hij zette een filmpje online van de klauterende inbreker om duidelijk te maken dat het opletten geblazen is. “Ook al woon je twee of drie hoog, voorzichtig zijn is de boodschap.”

Op een filmpje zag Ilsen hoe de inbreker nogal halsbrekende toeren uithaalde om binnen te geraken in het appartement. “Via een stelling tegen de gevel van het appartementencomplex klauterde hij naar beneden.” Een van de bewoners was wel thuis en zag het gebeuren. “De inbreker werd zo op heterdaad betrapt, maar kon wegvluchten nadat hij zijn koevoet naar de eigenaar gooide.”

Een lesje in voorzichtigheid, noemt Ilsen het. Om die reden poste hij het filmpje van de inbreker (kortstondig) op zijn sociale media. “Ik wil daarmee duidelijk maken dat je niet veilig bent voor inbrekers, ook al woon je twee of drie hoog. Ramen en deuren dus steeds sluiten is de boodschap.” Wat het tv-gezicht kwijt is door de inbraak, is nog niet duidelijk. Hij is momenteel nog op roadtrip. “Mijn mama is gaan kijken en heeft me de toestand laten zien via gsm, alle kasten waren opengemaakt. Maar ik zal pas zien wat weg is als ik zelf terug thuis ben.”