Lokaal bestuur beslist dat Heistse Pijl niet gereden wordt, organisatie reageert: “Jammer, maar begrip voor moedige beslissing”

Foto: Photo News

Dinsdag maakte de lokale overheid bekend dat de Heylen Vastgoed Heistse Pijl niet zoals voorzien op 1 augustus zal doorgaan. Na een lange vergadering hakte het schepencollege van Heist-op-den-Berg de knoop door. “Het is heel jammer, maar alle begrip voor deze moedige beslissing”, aldus organisator Jef Van den Bosch.

De beslissing komt er omdat het lokale bestuur het niet ziet zitten een koers te organiseren na de maatregelen die er maandagavond genomen zijn in de provincie Antwerpen. Provinciegouverneur Cathy Berx communiceerde dat er geen ploegsporten mogen plaatsvinden met sporters boven de 18 jaar. Heist-op-den-Berg heeft op die manier de pech dat het in de provincie Antwerpen ligt.

“Het schepencollege besefte dat we alle voorzorgsmaatregelen genomen hadden die we konden doen, wat de beslissing voor het lokale bestuur nog wat moeilijker maakte”, aldus Van den Bosch. “We werken ook al heel lang met elkaar samen, maar gezien de huidige omstandigheden en de provincie Antwerpen waar we liggen, ook al is het probleem omtrent het coronavirus hier iets minder, is het misschien wel een logische beslissing dat de profwedstrijd nu niet op 1 augustus kan doorgaan.”

“We hebben er alles aan gedaan om binnen de maatregelen te kunnen koersen. Dus, voilà goed, als organisatie aanvaarden we dit. Voor onszelf, maar zeker voor de renners is het héél jammer dat ze nu niet van start kunnen gaan. We bekijken zelf wat we nu gaan doen. Gaan we nog eens (een derde keer dus, red) op zoek naar een andere datum later op het jaar, of richten we ons op 2021? Dat is iets dat we nu intern gaan bekijken. Onze intentie is altijd geweest om ervoor te zorgen dat de renners konden koersen. Vinden we een opening, dan willen we dat zeker en vast nog bekijken. Anders ligt de focus op 2021.”

Door Hugo Coorevits en Maarten Vanhoof
AANGERADEN