Dwars door het Hageland blijft zaterdag 15 augustus gepland: “Diverse signalen gekregen dat wedstrijd nog steeds plaats mag hebben”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Ondanks de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus maakt organisator Nick Nuyens zich sterk dat Dwars door het Hageland wel degelijk plaats zal hebben op zaterdag 15 augustus. Tot op heden heeft de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen de goedkeuring van de gemeenten die zijn wedstrijd aandoen.

Woensdag wordt de wedstrijd voorgesteld in de gebouwen van hoofdsponsor Duracell in Aarschot. De 1.Pro-wedstrijd moet na de GP Monseré van 8 maart de tweede manche in de Bingoal Cycling Cup worden.

“We stellen woensdag onze wedstrijd voor en gaan er dan ook vanuit dat onze koers zal gereden worden”, zegt Nuyens. “Op de voorziene datum, met start in Aarschot en aankomst Diest. Wij zitten met onze wedstrijd volledig op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant en daar is koersen wel nog mogelijk. Ik heb diverse signalen gekregen dat onze wedstrijd nog steeds plaats mag hebben. Natuurlijk onder bepaalde voorwaarden. Bij de gemeentebesturen van Aarschot, Scherpenheuvel en Diest hebben wij nog altijd het licht op groen staan. Wij waren op voorhand heel goed voorbereid en organiseren onder strikte voorwaarden. Tijdens de persvoorstelling zullen wij die maatregelen uit de doeken doen en zullen we meer duiding geven.”

Vorig jaar ging de zege in Dwars door het Hageland naar Kenneth Vanbilsen. Hij haalde het licht afgescheiden van de Nederlander Niki Terpstra en Quinten Hermans.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN
Meest recent