Inter klopt Napoli (zonder Dries Mertens): ploegmaat verprutst briljante pass van Romelu Lukaku

Bron © BELGA

Foto: AFP

Na een 2-0 overwinning op eigen veld tegen Napoli is Inter weer de nummer twee van de Italiaanse Serie A. De club van Romelu Lukaku achterhaalde het Atalanta van Timothy Castagne, dat eerder op dinsdagavond met 1-2 won in Parma. Het verschil is een punt.

LEES OOK. Timothy Castagne wint met Atalanta dankzij pareltje van spits die voor het eerst in half jaar weer scoort

Al vroeg zette Danilo D’Ambrosio, nota bene geboren in Napels, de thuisclub op voorsprong. Hij deed dat na voorbereidend werk van Cristiano Biraghi. Na de hervatting zette Lautaro Martínez Inter op 2-0, waarbij doelman Alex Meret niet geheel vrijuit ging. Lukaku werd twee minuten voor tijd vervangen, bij Napels zat Dries Mertens een schorsing uit.

Lukaku scoorde niet, maar pakte wel uit met een briljante doorsteekpass naar Nicolo Barella (video vanaf 3:16). Die moest de bal enkel breed leggen op Martinez, maar verprutste zijn controle...

Wellicht maken Atalanta en Inter zaterdag op de laatste speeldag in een onderling duel uit wie vicekampioen wordt, achter Juventus. Atalanta heeft dan het thuisvoordeel. Lazio Rome kan ook nog wel tweede worden. De club van Jordan Lukaku en Silvio Proto moet daarvoor woensdag winnen tegen het al tot degradatie veroordeelde Brescia en op de slotspeeldag in Napels en hopen dat Atalanta en Inter het bij een gelijkspel houden.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN