Dit najaar op Ketnet: een eigen wtFOCK en een actuele fictiereeks

Jackie Gilles, Lore Heremans, Amira Elwaleed en Alycia Metdepenningen spelen de hoofdrollen in Meisjes, een nieuwe webreeks naar het concept van wtFock. Foto: Ketnet

Dit najaar en in het najaar van 2021 lanceert Ketnet twee nieuwe reeksen. Eéntje daarvan, 3Hz, wordt een nostalgische fictiereeks op tv. Maar voor Meisjes moeten uw jongsten hun sociale media goed in de gaten houden. De reeks volgt immers het concept van de populaire jongerenreeks wtFOCK, waarbij afleveringen eerst online gelost worden.

Eén ding willen ze bij Ketnet benadrukken: Meisjes wordt geen kopie van wtFOCK, de populaire jongerenreeks op Vier en Vijf. Het concept klinkt nochtans gelijkaardig. Beide reeksen zijn gebaseerd op de Noorse webserie Jenter (voorloper van de populaire reeks Skam) en worden gemaakt door productiehuis Sputnik Media.

Net zoals wtFock zal Meisjes hoofdzakelijk online te bekijken zijn. Afleveringen worden uitgezonden in ‘realtime’. Wanneer personages iets meemaken op woensdagnamiddag, is de aflevering ook effectief op dat moment te zien. Op het einde van de week worden de videofragmenten gebundeld in een klassieke compilatie die zowel online als lineair op Ketnet te bekijken zal zijn.“Het wordt dus wel degelijk een echt Ketnetverhaal”, klinkt het bij de zender. “We hollen niet andermans succes achterna. Als zender houden we steeds de vinger aan de pols van de jeugd. Deze reeks is de ideale manier om in te spelen op hun huidige mediagebruik. Qua vorm lijkt het op wtFOCK, maar qua verhaal helemaal niet.”

Meisjes volgt de avonturen van vier vriendinnen: Luna, Amélie, Cleo en Fleur. Zij worden vertolkt door de jonge actrices Jackie Gilles, Lore Heremans, Amira Elwaleed en Alycia Metdepenningen. Die laatste herkent u misschien uit de Eén-reeks Zie mij graag. De reeks is vanaf 1 september te bekijken op de online platformen van Ketnet.

Magische walkman

In het najaar van 2021 te zien: 3Hz, een fictiereeks met een magisch tintje. Ketnetvlogger Junes Callaert speelt Felix, een jongen die met zijn vintage walkman naar het verleden kan luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit het jaar 1989 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix’ moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?

Een verhaal met een maatschappelijk weerhaakje, dus. Naast Callaert herkent u onder anderen Stan Van Samang en Ann Tuts in belangrijke bijrollen als Felix’ papa en oma. Zijn beste vrienden Sammy, Noor en Ella worden gespeeld door Arthur Hermans, Maja Aziza en Cécile Enthoven (Romy uit Tabula rasa).

Dit najaar op Ketnet: een eigen <I>wtFOCK </I>en een actuele fictiereeks
Van links naar rechts: Cécile Enthoven, Maja Aziza, Junes Callaert en Arthur Hermans, de hoofdrolspelers van 3Hz. Foto: Ketnet
Door Wout Desmytere
AANGERADEN