Fernando Gaviria wint tweede etappe in de Ronde van Burgos, Stuyven zesde

 

 ©  Photo News

Ferando Gaviria (UAE Team Emirates) heeft de tweede etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. In een ontregelde spurt reed hij iedereen uit het wiel. Arnaud Demare (Groupama-FDJ) en Sam Bennett (Deceuninck Quick-Step) vervolledigen het podium. Felix Grosschartner (Bora-Hansgrohe) blijft leider.

Tjorven Messiaen

Nadat gisteren de punchers zich konden uitleven, was het vandaag de beurt aan de sprinters. In een etappe van 168 kilometer trokken vijf renners erop uit. Ze kregen van het peloton vier minuten cadeau, maar dat de etappe op een spurt zou uitdraaien, stond in de sterren geschreven.

En zo geschiedde. De vluchters werden eenvoudig gegrepen en de renners maakten zich op voor een massaspurt. Daarin stond geen maat op Fernando Gaviria. Hij nam met sprekend gemak afstand van Arnaud Démare en Sam Bennett. Jasper Stuyven werd zesde, Edward Theuns bolde als achtste over de streep.

Met deze overwinning kan Gaviria een streep trekken onder een lastige periode. De Colombiaan liep in maart immers het coronavirus op tijdens de UAE Tour en verbleef toen meer dan een maand in quarantaine.

De leidersplaats van Felix Grosschartner kwam nooit in gevaar. Morgen is het aan de klassementsmannen. Dan krijgen de renners de zwaarste rit van de week voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de Picon Blanco,een berg van 7,8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,3%.

LEES OOK

Nu in het nieuws