Burgemeester van Verviers Muriel Targnion uit de PS gesloten

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Na een politieke saga van een maand is de burgemeester van Verviers, Muriel Targnion, uit de PS gezet. Dat heeft de partij donderdag officieel bekendgemaakt.

Het Luikse Verviers is het toneel van een opvallende ruzie binnen de PS. In Verviers vormt de PS een meerderheid met de MR en de lokale lijst Nouveau Verviers. PS-burgemeester Muriel Targnion ligt al langer op ramkoers met OCMW-voorzitter Hasan Aydin, nochtans een partijgenoot. De ruzie escaleerde en mondde eerst uit in een motie van wantrouwen. Die motie stond op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag, maar die bijeenkomst werd afgelast.

Burgemeester Targnion werd gezien als de aanstoker van de motie en dat was niet naar de zin van de top van de partij. Die besliste drie weken geleden de interne procedures op te starten om Targnion te sanctioneren. Woensdag verscheen de burgemeester voor de deontologische commissie van de Franstalige socialisten. De commissie besliste donderdag om haar uit de partij te zetten.

In oktober 2019 moest Muriel Targnion ook al opstappen als voorzitter van de Luikse intercommunale Enodia, het vroegere Publifin. Enkele maanden voordien haalde ze de voorpagina’s door zelf mee te manifesteren tegen een lezing van N-VA-kopstuk Theo Francken in Verviers. Daarmee bracht ze haar eigen politie in de problemen.

LEES OOK

Nu in het nieuws