Manchester City slaat dubbelslag van 70 miljoen: Spaanse toptalent en Nederlander worden ploegmaat van Kevin De Bruyne

Nathan Aké. Foto: Photo News

Manchester City gooit met de miljoenen. De club van Kevin De Bruyne staat namelijk bijzonder dicht bij de transfers van Nathan Aké en Ferran Torres.

Aké is een 25-jarige Nederlander en vooral een linksvoetige verdediger. Hij komt voor 43 miljoen euro over van Bournemouth, waardoor de naam van Jan Vertonghen geschrapt kan worden van de lijst bij de Citizens. Aké werd opgeleid bij Feyenoord, maar trok al in 2011 naar Chelsea. De Blues leenden hem achtereenvolgens uit aan Reading, Watford en Bournemouth, waarna die laatste club hem in 2017 voor meer dan 20 miljoen overnam.

De elfvoudige Nederlandse international ontpopte zich sindsdien tot een vaste waar bij de Cherries en maakt nu dus de overstap naar de absolute top. Chelsea had overigens ook interesse in Aké, die slechts 17 keer speelde voor de hoofdmacht in Londen maar wel onder anderen twee titels en een Europa League-zege met Chelsea op zijn palmares heeft staan.

Manchester City slaat dubbelslag van 70 miljoen: Spaanse toptalent en Nederlander worden ploegmaat van Kevin De Bruyne
Ferran Torres. Foto: Photo News

Torres komt dan weer voor 27 miljoen euro (plus bonussen) over van Valencia. Hij zal een contract voor vijf jaar ondertekenen bij Manchester City, waar de 20-jarige flankaanvaller naar verluidt dolgraag wil samenwerken met trainer Pep Guardiola.

Het jeugdproduct van Valencia maakte in de winter van 2018 de overstap naar het eerste elftal en speelde sindsdien 97 keer voor de Spaanse club. Daarin tekende hij voor negen doelpunten en twaalf assists. En twaalf gele kaarten. De winger wordt echter aanzien als een groot talent, die in Manchester de naar Bayern vertrokken Leroy Sané moet opvolgen. Torres kon ook rekenen op interesse van onder anderen Juventus en Real Madrid.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent