Dries Mertens kijkt uit naar Champions League-wedstrijd tegen Barcelona: “Alles kan gebeuren”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Dries Mertens neemt het met Napoli op 8 augustus in de return van de achtste finales van de Champions League op tegen FC Barcelona (heen 1-1). De Rode Duivel heeft erg veel zin in de kraker. “We moeten vertrouwen hebben en klaar zijn voor het duel”, vertelde de Leuvenaar. “Alles kan gebeuren.”

Mertens gaf donderdag een interview aan de Napolitaanse radiozender Radio Kiss Kiss, dat overgenomen werd op de site van de club. Voor de clash met Barça kijkt Napoli zaterdag nog Lazio in de ogen, op de laatste speeldag van de Serie A.

“We hebben zaterdag een belangrijke wedstrijd om ons voor te bereiden op de ontmoeting met Barcelona”, zei Mertens. “We zijn geconcentreerd om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten tegen een heel sterke tegenstander. Onze trainer (Gennaro Gattuso, red.) geeft ons veel energie. We hebben dus vertrouwen, maar vooral ook veel zin om te voetballen. Ik denk dat het matchen zijn waarvoor je altijd het veld wilt betreden en waarvan je droomt als je begint met voetballen.”

De heenwedstrijd eindigde voor Napoli op eigen bodem op 1-1. Mertens trof toen voor de Italianen raak. Met 125 doelpunten op de teller is de Rode Duivel intussen clubtopschutter aller tijden. Hij verlengde ook zijn contract tot 2022.

“Ik ben heel blij dat ik in de toekomst bij Napoli kan blijven. Het is een magnifieke stad, waarvan ik de voorbije jaren ben gaan houden. Maar mijn toekomst heeft ook betrekking op de korte termijn, zoals de wedstrijd tegen Lazio en die in Spanje. We gaan ons maximaal geven.”

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN