Julien Alaphilippe bereidt zich voor op hete Strade Bianche en keek naar straffe Evenepoel: “Ik ben niet verrast van Remco”

Is Alaphilippe ook dit jaar de beste in de Strade Bianche? Foto: AFP

Julian Alaphilippe schoot vorig jaar bij zijn eerste keer Strade Bianche meteen raak. Of het nu zo’n vaart loopt? De Fransman haalde de schouders op. “Het is anders dan vorig jaar toen ik van het Italiaanse blok met de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo het eerste doel van het seizoen had gemaakt. Ik had me toen voorbereid via Argentinië en Colombië. Nu is het anders. Het is een test om te weten hoever je staat ten opzichte van de rest. Ik durf niet te beweren dat mijn vorm nu al super is, maar het is de bedoeling dat mijn conditie nog verder doorgroeit via Milaan-Sanremo, het Critérium du Dauphiné naar de Tour en de najaarsklassiekers. Ik hoor iedereen wel zeggen dat het elke koers kan zijn alsof het de laatste is, oké, maar ik hoop dat de volksgezondheid betert en dat we kunnen blijven koersen.”

Julien Alaphilippe bereidt zich voor op hete Strade Bianche en keek naar straffe Evenepoel: “Ik ben niet verrast van Remco”
Foto: BELGA

Hitte bepalende factor

“Dit is voor mij niet enkel de eerste koers sinds de lockdown, maar daarenboven kondigen ze voor zaterdagmiddag 40 graden aan. Dat zal een impact hebben op de koers die sowieso meteen zal ontploffen want iedereen is vol ongeduld om eindelijk opnieuw te koersen. De hitte maakt de Strade Bianche moeilijker dan vorig jaar in maart. Elke inspanning die je doet kan zwaarder doorwegen. Maar bon, het is voor iedereen hetzelfde. De wegen liggen ook iets harder. Het zal ongelofelijk stoffig en dorstig zijn, maar we hebben met de ploeg een strategie ontwikkeld zodat we zoveel mogelijk bevoorraad kunnen worden.”

Alaphilippe hoopt dat hij of een collega van Deceuninck – Quick-Step de positieve vibe die Remco Evenepoel in Burgos inzette, verder zet. “Ik ben niet verrast van wat Remco doet. Dit was antwoorden met de pedalen. Ik wist al van het trainingskamp in San Pellegrino dat enkele jongens van ons, waaronder Remco een fantastische conditie bezitten. Zelf zie ik in de Strade wel waar ik verzeil. Ik ben al heel blij dat ik eindelijk kan koersen. Ik voel eindelijk opnieuw die adrenaline, die nervositeit, die groepssfeer in de ploeg die ik zo lang moest missen door de lockdown.” (hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN