Andy Murray vreest “nog meer afzeggingen”, maar US Open gaat door “Zonder publiek”

Bron © Belga

Foto: AP

Ondanks het hoge aantal coronabesmettingen in New York, zal de US Open doorgaan. De Amerikaanse tennisfederatie (USTA-) zette daarvoor vrijdag, één maand voor de start van toernooi op 31 augustus, het licht op groen. Ook het ATP- en WTA-toernooi van Cincinnati, dat 22 augustus begint, zal uitzonderlijk in Flushing Meadows gespeeld worden.

“We zijn ervan overtuigd dat de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen kan worden gegarandeerd”, schreef USTA vrijdag in een bericht. Om dat te garanderen zullen er zware veiligheidsmaatregel getroffen worden. Zo zouden alle deelnemers in één hotel in een bubbel geplaatst worden en worden er tijdens het tornooi geen toeschouwers toegelaten.

Toch zullen niet alle wereldtoppers aanwezig zijn. Donderdag liet Ashleigh Barty immers al weten niet deel te nemen aan de Amerikaanse grandslam. De Australische, de nummer 1 bij de vrouwen, zegde af uit vrees voor het coronavirus.

Andy Murray vreest “nog meer afzeggingen”, maar US Open gaat door “Zonder publiek”
Foto: REUTERS

“Mijn team en ik hebben beslist dat wij dit jaar niet afzakken naar het Western and Southern Open (in New York, red) en de US Open”, zei Barty in een verklaring. “Ik hou van beide evenementen en dus was het een lastige knoop om door te hakken. Maar er zijn nog altijd ernstige risico’s door covid-19 en het voelt niet goed om mezelf en mijn team daaraan bloot te stellen.”

Andere toppers twijfelen ook

De 24-jarige Barty is de grootste naam tot dusver die afzegde voor het Amerikaanse grandslamtoernooi. “Er zullen er nog volgen”, reageert Andy Murray. “Ik weet van enkele toppers bij de mannen dat ze niet gaan spelen. Het is ieder zijn persoonlijke beslissing. Ik denk dat eens we in die bubbel zitten, dat het oké is. Ik maak me meer zorgen om het reizen naar de VS.”

Woordvoerder Chris Widmaier probeert de Europese tennissers gerust te stellen. “We boeken veel vooruitgang in het overleg met de Europese landen en hun overheden. We zorgen ervoor dat er geen problemen zullen zijn bij de terugreis naar Europa”, vertelde hij bij The New York Times.

Deze quarantaine-issues deden eerder Rafael Nadal en Novak Djokovic twijfelen, net als Simona Halep. Naomi Osaka zou wel spelen.

  • AANGERADEN
    Meest recent