SV Roeselare wil plek in 1B opeisen ten koste van Brugse beloften

Foto: Stefaan Beel

KSV Roeselare, dat eerder geen licentie bekwam voor 1B, wil nu toch een plek in 1B opeisen. De club vraagt in een persbericht om een gesprek met de Pro League en de KBVB. Het wil dat ze het licentiedossier van de club herbekijken. Roeselare wil op die manier toch een licentie bekomen voor 1B en de plaats innemen van de beloften van Club Brugge.

“Bij beslissing van het B.A.S. werd het verhaal van KSV Roeselare om de licentie voor 1A en 1B toe te kennen gedeeltelijk ongegrond verklaard, en werd de beslissing van de Licentiecommissie van 8 april 2020 voor de rest behouden”, klinkt het in het persbericht. “Hierdoor kreeg KSV Roeselare enkel een licentie voor Eerste Amateurklasse, ondertussen Eerste Nationale. De reden was voornamelijk omdat de continuïteit van de onderneming niet voldoende gegarandeerd kon worden.”

“KSV Roeselare heeft een licentieaanvraag gedaan en niet gekregen. De U23 van Club Brugge hebben nooit een aanvraag gedaan binnen de reglementair vastgestelde termijnen tot het verkrijgen van de licentie, waardoor het ons bijzonder onlogisch lijkt dat de U23 van Club Brugge wel een licentie voor 1B zal toegekend worden.”

“KSV Roeselare is momenteel in volle transitie. De club neemt een nieuwe start met nieuwe sponsors, nieuwe investeerders, nieuwe aandeelhouders, en een nieuw management. De nieuwe sponsors en investeerders zullen zich engageren om de continuïteit te garanderen.”

“Het vreemde is dat er nu een competitie wordt opgezet met een ploeg die al zeker zal degraderen, waardoor er de facto een competitie zal zijn met 7 ploegen, en er zelfs geen kans geboden wordt om een volwaardige competitie te organiseren waarbij ook KSV Roeselare kan deelnemen.”

“In het kader van het project “KSVR 2.0” is KSV Roeselare in staat om een correct budget gekoppeld aan de nodige financiële garanties voor Eerste Klasse B voor te leggen.”

“KSV Roeselare eist daarom haar plaats op in Eerste Klasse B, en vraagt uitgenodigd te worden door de Pro League en de KBVB om haar dossier toe te lichten en te verdedigen.”

Zo volgt er toch nog een nieuwe wending in de reeksindeling voor volgend seizoen.

Door Tjorven Messiaen
AANGERADEN