Koersen na vier maanden pauze: wie zijn de favorieten voor Strade Bianche, bekijk hier de volledige deelnemerslijst

Foto: BELGA

Koffiedik kijken! Na meer dan vier maanden zonder wedstrijden op niveau is het gissen naar wie deze middag op de Toscaanse gravelstroken het best voor de dag zal komen. Volgt Julian Alaphilippe zichzelf op of zorgt er iemand voor een levensgrote verrassing?

Dat is alvast wat kenners voorspellen. Door de verschillende quarantaines (wel of niet buiten trainen) verschijnen renners niet met dezelfde conditie aan de start van de Strade. Als die theorie klopt, ziet het er niet te best uit voor Julian Alaphilippe. De Fransman van Deceuninck - Quick-Step mocht lange tijd zijn woonplaats in Andorra niet verlaten en werd verplicht op de rollen te trainen. Opnieuw: als de theorie klopt, dan ligt het voordeel vooral bij de Belgen. Ook in België waren de maatregelen streng maar mochten renners altijd buiten blijven trainen. Hallo Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Dylan Teuns, Tiesj Benoot...

En dan is er nog Mathieu van der Poel. Ook hij mocht blijven trainen maar staat wel voor het eerst aan de start van de Strade. De wereldkampioen veldrijden liet noteren verrast te zijn door de lastigheidsgraad. Alsof dat hem afschrikt! Dan is de hitte misschien een grotere tegenstander voor de Nederlander.

Onze sterren

***** Julian Alaphilippe

**** Mathieu Van der Poel, Greg Van Avermaet

*** Wout van Aert, Max Schachmann, Gianni Moscon

** Alexey Lutsenko, Tadej Pogacar, Alberto Bettiol, Michal Kwiatkowski

* Oliver Naesen, Jakob Fuglsang, Philippe Gilbert, Dylan Teuns, Tiesj Benoot.

Door gvdl
AANGERADEN