Kim Clijsters speelt niet maar New York Empire wel naar finale

Foto: AFP

Kim Clijsters kwam in de halve finale van New York Empire op de World Team Tennis in het Amerikaanse White Sulphur Springs (West Virginia) niet in actie. New York Empire kwalificeerde zich wel voor de finale en ten koste van Philadelphia Freedoms.

De finale is zondag tegen de winnaar van Chicago Smash of Orlando Storm. Eerder deze week bleef de Limburgse ook al aan de kant uit voorzorg voor opspelende buikspieren. Het was de vijfde keer op een rij dat Kim Clijsters in het World Team Tennis tornooi niet in actie kwam. Clijsters speelde wel weer ballenmeisje en vuurde op de bank haar ploegmaats aan. Volgens de commentatoren nam ze ook nu niet deel om te revalideren voor de finale. Uitkijken of ze zondag in actie komt in de finale van de World Team Tennis. De 37-jarige Clijsters maakte begin dit jaar een tweede comeback, maar speelde slechts twee wedstrijden voor de coronapandemie haar derde tenniscarrière onderbrak. De viervoudige grandslamwinnares (US Open 2005, 2009 en 2010 en Australian Open 2011) speelde de World Team Tennis, waarvan de 45ste editie aan de gang is, twee keer eerder. In 2009 deed ze dat met de Saint Louis Aces, een jaar later met de New York Sportimes

Wildcard voor Cincinnati

De USTA (Amerikaanse tennisfederatie) bevestigde nog maar eens dat ze de US Open op 31 augustus van start wil laten gaan. Ondanks de nog steeds stijgende coronabesmettingen in de VS maakt de USTA zich sterk dat ze een bubbel kunnen creëren voor het toernooi van Cincinnati, gespeeld vanaf 20 augustus in New York, en Flushing Meadows. Kim Clijsters weet zich alvast verzekerd van een wildcard voor de Western & Southern Open, het WTA-toernooi van Cincinnati. Ook voor de US Open mag Clijsters een wildcard verwachten.

Door cpm
  • AANGERADEN
    Meest recent