Damiano Caruso wint Circuito de Getxo, Jasper Stuyven vijfde

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

Damiano Caruso (Bahrain-McLaren) heeft zondag in Spanje het Circuito de Getxo (cat. 1.1) gewonnen. Na 177 kilometer liet de 32-jarige Italiaan zijn landgenoot Giacomo Nizzolo en de Spanjaard Eduard Prades nipt achter zich. De Spanjaard Jon Aberasturi, vorig jaar winnaar, werd vierde, Jasper Stuyven finishte als vijfde.

Het peloton in het Circuito de Getxo bestond voor een groot deel uit het peloton van de Ronde van Burgos, die daags voordien was geëindigd, maar Remco Evenepoel, winnaar van die rittenkoers, kwam niet aan de start.

Toch toonden verschillende andere Belgen zich tijdens de 187 heuvelachtige kilometers in en om het Baskische Getxo. De Waal Lionel Taminiaux maakte deel uit van een vroege vlucht van acht. Op het moment dat die werd teruggeroepen, plaatsten onder meer Jasper Stuyven, Baptiste Planckaert, Edward Theuns en Laurens Huys een prik.

Op de steile Pike Bidea, 25 kilometer voor de aankomst, was alles te herdoen. Uit een kopgroep van zes renners die daar ontstond, ontsnapte Caruso. De helper van Mikel Landa wist in de slotkilometers nog net te weerstaan aan de druk van een achtervolgende elitegroep, met daarin onder meer Stuyven, Huys en Eliot Lietaer. Het verschil was nog één seconde. Achter de rug van Caruso werd de sprint bergop voor de tweede plek gewonnen door Nizzolo.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten