Keuze uit vier zomerterassen in De Schorre

  • Een actieve zomerbar in circus Boxtalino in De Schorre.
Boom -

In De Schorre bevinden zich vier zomerterrassen. Dat van De Brasserie is er altijd geweest, twee jaar geleden kwam Musette erbij en nu hebben ook Intense Adventure en circus Boxtalino er één. Alle vier hebben ze alvast gemeen dat ze coronaproof zijn. En dat ze door de jongste maatregelen een serieuze terugval kennen.

Boxtalino

“Ik denk dat elk terras zijn eigen publiek heeft”, zegt Yves Boxtaele van circus Boxtalino. Hij mikte op kinderen en hun ouders met zijn circusschool met goochelshow, springkastelen, glijbaan en ballenbad, waarvoor wel een ticket moet worden geboekt. Er hoort ook een zomerterras bij. “De recente ontwikkelingen laten evenementen niet meer toe, dus moest ik mijn formule aanpassen. De shows tussendoor moesten eruit”, legt hij uit. Open van dinsdag tot en met zondag van 14 tot 17.30u.

Keuze uit vier zomerterassen in De Schorre
Circus Boxtalino. Foto: Patrick De Roo

De Musette

Wielercafé De Musette, naast museum Velodroom op de Rupeldijk, heeft zijn terras uitgebreid, zodat iedereen veilig kan plaatsnemen. Aantrekkingspolen zijn het museum of een ritje met een ter plekke te huren fiets. Ook de artisanaal gemaakte ijsjes, in samenwerking met Just Scoop uit Schelle, blijken een schot in de roos.“Hier zien we vooral een publiek van fietsers en wandelaars. We gaan nu ook nog pizza’s aanbieden en zijn voortaan naast van woensdag tot zondag geopend”, legt Patrick Van Dam uit.

Keuze uit vier zomerterassen in De Schorre
De Musette. Foto: Patrick De Roo

Brasserie De Schorre

Brasserie De Schorre, naast de speeltuin van, heeft in betere tijden plaats voor bijna vierhonderd klanten in open lucht. “Na de laatste coronaperikelen zit het zeker niet meer vol, hooguit een derde van ervoor. Ook in de speeltuin is het niet meer superdruk. Toch kan ik de verloren maanden door corona nu goedmaken, doordat Tomorrowland niet plaatsvind en ik zo mijn zaak wel de hele tijd kan openhouden”, zegt Ingrid Van Gastel. De twaalf zelfbereide limonades en hapjes gaan er vlotjes over de toonbank. Alle dagen open.

Keuze uit vier zomerterassen in De Schorre
De Brasserie. Foto: Patrick De Roo

Intens Adventure

In hartje De Schorre duikt de klimtoren op van Intense/Adventure. “Normaal is er binnen gelegenheid tot drinken. We hebben buiten uitgebreid tot onder de klimtoren. Het draaide super tot de oproep om de bubbels terug te beperken. Hierdoor kwam er een zware terugval. We hopen dat het alsnog wat stabiliseert de volgende weken”, zegt Wim Maes. Ook hier zijn ze normaal met Tomorrowland dicht. Maandag en dinsdag gesloten. Open van 12.30 tot 18u. Vooraf aanmelden.

Door Jan Boey
AANGERADEN
Meest recent