Team Ineos dient klacht in tegen de organisatie van de Route d’Occitanie wegens gebrekkige coronamaatregelen

 

 ©  Photo News

Team Ineos, het team van Tourfavorieten Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas, heeft een klacht ingediend tegen de organisatie van de Route d’Occitanie. Het team is misnoegd over de chaotische situatie na afloop van de tweede etappe en hekelde de beperkte scheiding tussen de renners en het publiek. Door de klacht hoopt het team dat de voorzorgsmaatregelen de komende dagen verscherpt zullen worden.

Dylan Van Baarle, zelf renner bij Ineos, reageerde bij de Nederlandse radiozender NPO Radio 1. “ Het is heel bizar. Onze verzorgers proberen er alles aan te doen om ons mondmaskers te geven, maar mensen willen nog steeds je bidon uit de fiets trekken”, vertelt de Nederlander. “Ik vind dat het hier vrij mild is met de restricties hier als je ziet hoeveel mensen langs de kant staan zonder mondmasker aan. Daar verbaas ik me over. Als het zo gaat in de Tour, wordt het een lastig verhaal.”

De Italiaan Sonny Colbrelli (Team Bahrain-McLaren) won zondag tweede etappe in de Route d’Occitanie. Op een foto die de Italiaan op zijn Twitteraccount postte, is het goed zichtbaar dat er meer dan honderd fans aan de finish staan. Al is dat tot nader order nog steeds toegelaten in Frankrijk.

(tjm, hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten