Wat een debuut voor Julie Allemand in WNBA: bijna triple-double in vierde match

Foto: AP

Wat een debuut voor pointguard Julie Allemand in de WNBA en bij Indiana Fever. De 24-jarige Belgian Cat kwam in haar vierde partij weer meer dan 30 minuten in actie. Allemand acteerde tevens weer op topniveau en leidde met 10 punten, 7 rebounds en 9 assists Indiana Fever versus Atlanta Dream naar een 93-76 overwinning.

Voor Allemand in amper haar vierde partij in de sterkste competitie ter wereld bijna dus een triple-double! Meteen de tweede overwinning voor Julie Allemand en haar ploegmaats. Indiana nestelt zich met 2 op 4 mooi in het midden van het klassement. Met een gemiddelde van 6,3 assists per wedstrijd staat ze ook knap op de tweede plaats. Opvallend: power forward Emma Meesseman telt 5,3 assists en staat op een mooie vijfde stek. Woensdag speelt Indiana tegen Los Angeles Sparks. Emma Meesseman met Washington Mystics nemen het dan tegen Las Vegas Aces op. Kampioen Washington startte de campagne met een knappe 3 op 4.

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen. In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.

Wat een debuut voor Julie Allemand in WNBA: bijna triple-double in vierde match

Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN