Burgemeester Kopenhagen bij Deense televisie: “Tour de France start in 2021 niet in Kopenhagen”

Foto: Photo News

De kogel lijkt door de kerk te zijn. Frank Jensen, burgemeester van Kopenhagen, meldde vandaag aan de Deense televisie dat Le Grand Départ volgend jaar niet in zijn stad zal plaatsvinden.

Er waren de voorbije dagen al wat spanningen geweest tussen ASO en de Deense hoofdstad. Door het opschuiven van de Olympische Spelen naar volgend jaar viel de slotweek van de Tour samen met het begin van de Spelen. ASO had daarom gevraagd de Tourstart met één week te vervroegen maar ving bot bij de Deense burgervader. Bovendien werd ook het EK voetbal uitgesteld waardoor de Deense hoofdstad volgend jaar in juni ook al vier EK-wedstrijden over de vloer zou krijgen.

Om verdere problemen te voorkomen is nu besloten om de Grand Départ voor 2022 toe te kennen aan Kopenhagen. Voor volgend jaar wordt nog een nieuwe locatie gezocht. Bretagne zou de belangrijkste kandidaat zijn. Met het afhaken van Kopenhagen lijkt het ook vast te staan dat de Tour met één week zal worden vervroegd en eindigt op zondag 18 juli wat de renners voldoende tijd geeft om alsnog naar Tokio af te reizen voor de olympische wegrit.

Door gvdl
AANGERADEN