Australische toeriste verpletterd door bultrugwalvis

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: © Mark Harding

Een vrouw van 29 jaar is zaterdag zwaargewond geraakt bij een snorkeltour voor de kust van West-Australië, zo berichten verschillende Angelsaksische media. Het slachtoffer zou geraakt zijn door een bultrugwalvis, mogelijk raakte ze verpletterd tussen twee exemplaren. Deze dieren kunnen tot zestien meter lang worden en tot dertig ton wegen, maar worden ondanks hun afmetingen als ongevaarlijk beschouwd.

De vrouw overleefde het avontuur, maar raakte wel zwaargewond. Ze ligt naar verluidt met gebroken ribben en inwendige bloedingen in het ziekenhuis van Perth. Haar toestand was maandag “ernstig maar stabiel”, bericht de Britse zender BBC. De andere leden van de snorkeltour waren getuige van het incident, maar raakten niet gewond. De feiten speelden zich af op enkele honderden meters van de kustlijn.

Snorkeltours in het Ningaloo Reef zijn erg populair. Vijftien touroperatoren beschikken er sinds enkele jaren over een licentie om te zwemmen tussen de walvissen. Het gaat wel nog maar om een proefproject, waarbij groepen van maximaal negen personen zijn toegelaten, die ook gevraagd worden minstens vijftien meter afstand te houden van de dieren. De afgelopen jaren zouden al bijna 10.000 toeristen dergelijke tour hebben ondernomen, zonder zware gevolgen.

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

AANGERADEN
Meest recent