Bestofte fiets en shirt krijgen plek in privémuseum van Wout van Aert

Zaterdag nog op de grindwegen, binnenkort ten huize Van Aert: de fiets waarmee hij op indrukwekkende wijze de Strade Bianche won. Foto: BELGA

Meteen na de finish in de Strade Bianche, vroeg Wout van Aert aan de verzorger om zijn bestofte shirt zeker niet te wassen. “In de loop der jaren ben ik een verzamelaar geworden van speciale wielertruitjes. Van alle drie de wereldtitels veldrijden heb ik het originele shirt met rugnummer en dus ook modder thuis bewaard in een kast. Het fietspak waarmee ik vorig jaar de ritzege pakte in de Tour ligt ernaast. Van die speciale overwinningen wil ik liefst zoveel mogelijk bewaren. De fiets en het shirt zijn een must, maar ook de helm, schoenen en kousen bewaar ik graag. Ik houd liever nu te veel bij dan er later spijt van te hebben dat ik ze heb weggegooid. Ik vind die aandenkens veel mooier dan de trofeeën die je krijgt op het podium. Het is de bedoeling om met die spullen later een privémuseum te maken.”

“Zeker de fiets van de Strade is een uniek exemplaar. Ik ben hem ‘s avonds na de koers nog eens gaan bekijken en hij zat nog helemaal onder het stof. Dat moet zo blijven. De mecaniciens van de ploeg zullen daarvoor zorgen. Deze fiets krijgt net als de fietsen waarop ik wereldkampioen veldrijden werd, een mooie plek tegen de muur”, aldus Van Aert.

Door bvc
AANGERADEN