FAVV laat snoepjes van merk ABC uit de rekken halen “wegens verstikkingsgevaar”

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Het federaal voedselagentschap haalt na de snoepjes ‘Fruitery Jelly’, ‘Jelly Straws’ en ook ‘Taro Pentagon cups’ van het merk ABC uit de rekken. Er is een mogelijk risico op verstikking, vooral bij kinderen. Dat meldt het FAVV dinsdag.

Er zijn niet-toegelaten additieven E407 (carrageen) en E410 (Johannesbroodpitmeel) in de gelachtige snoepjes van het merk ABC Fruitery Jelly (cups met fruitsmaak: aardbei, druif, ananas en appel - verschillende verpakkingen), Jelly Straws en Taro Pentagon cups aangetroffen.

De aanwezigheid van deze additieven vormt geen gevaar voor de gezondheid, maar kan in sommige levensmiddelen (op basis van gelei bijvoorbeeld) een risico vormen omdat het producten vaster maakt en zo verstikking kan veroorzaken, vooral bij minder aandachtige kinderen. Het verstikkingsgevaar schuilt vooral in de grootte, de vorm en de vaste consistentie van dit snoepgoed.

Alle loten van de snoepjes zijn betrokken en ze werden verkocht via verschillende verkooppunten. Het FAVV vraagt om deze producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent