Drie Europese bizons geboren in Bellewaerde

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Afgelopen maand zijn er drie Europese bizons geboren in Bellewaerde. Dat meldt het park dinsdag. Bellewaerde neemt deel aan het internationaal kweekprogramma en heeft al verschillende bizons terug in de wilde natuur geïntroduceerd. De geboortes zijn een belangrijke stap voor het park.

Tijdens de maand juli was er een babyboom bij de Europese bizons in Bellewaerde. Na een dracht van ongeveer negen maanden, werden drie gezonde kalfjes geboren. Het gaat om één mannelijke en twee vrouwelijke bizons. In totaal zijn er nu tien Europese bizons te zien in het park.

De geboortes zijn belangrijk voor het park, dat meewerkt aan verschillende kweekprogramma’s. “De Europese bizon is een kwetsbare diersoort. Na de Eerste Wereldoorlog kwamen ze niet meer in de natuur voor in Europa. Dankzij verschillende kweekprogramma’s en herintroductieprojecten zijn er opnieuw ongeveer 4.400 Europese bizons wereldwijd in de natuur”, vertelt Pieter Vercruysse, hoofddierenverzorger in Bellewaerde.

Al sinds 2012 neemt Bellewaerde actief deel aan het Europees kweekprogramma voor de diersoort en zijn er al verschillende geboortes geweest in het park. In 2016 werden al drie Europese bizons uit Bellewaerde geherintroduceerd in de natuur in Roemenië en in 2019 werd één Europese bizon uitgezet in Azerbeidzjan, in samenwerking met WWF.

AANGERADEN